Jak zrobić Angielskie babeczki z mincemeat czyli rodzynki z rumem i domieszką suszonych owoców

Tradycyjne angielskie babeczki pieczone w okresie świąt Bożego Narodzenia z nadzieniem mincemeat czyli rodzynki z rumem i domieszką suszonych owoców. Ja masę mincemeat kupiłam już gotową w 400g słoiczku. Te babeczki to idealny deser dla miłośników suszonych owoców.

Składniki na angielskie babeczki:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 słoiczek masy mincemeat 400g
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 3 szklanki mąki krupczatki
  • 2 żółtka

angielskie babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

misce połącz mąkę z cukrem pudrem i rozprowadź i delikatnie wymieszaj, aby połączyć margarynę z mąką. Użyj blendera lub blendera ręcznego, aby rozrobić ciasto z rozjaśnioną mąką i żółtkami jaj. Umieść mieszaninę w lodówce na blisko dwie godziny po zakończeniu pracy nad nią. 2 Schłodzoną masę rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Z ciasta należy zrobić koła o takim samym rozmiarze jak forma do muffinek. tak, aby ciasto całkowicie przykryło boki i dno formy. 3 Masę rodzynkowo-mieloną ułożyć na wyłożonym ciastem cieście. 4 Wykorzystując szerokość foremek wytnij gwiazdki z ciasta. Dodatkowo układamy je na masie mielonej tak, aby końce gwiazdek dotykały boków ciasta. 5 Umieść babeczki na grillu nagrzanym do 180°C na około 25-30 minut. Po upieczeniu babeczki powinny mieć ładny złoty kolor. 6 Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem. Wykorzystaj swoją kolację!!! 7 ;-D 8 ;-)))


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *