Jak zrobić Aromatyczne pączki na budyniu

Wypróbowany przepis na „Aromatyczne pączki na budyniu”

pączki na budyniu – składniki:

  • 2 szkl. wody. Dodatkowo marmolada do nadziania
  • 1/2 szkl. cukru kryształu
  • 1 kg mąki i do podsypania
  • olej do smażenia
  • 6 żółtek
  • 10 dag drożdży
  • opak. budyniu waniliowego (na 1/2 l mleka)
  • 2 jaja
  • 25 dag margaryny
  • cukier puder do posypania

pączki na budyniu Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

75 minut; sekcja 420 kcal; przybliżony koszt za sztukę 50 gr. • Wychodzi około 30 kawałków 2 Margarynę podzieliłam na kawałki, włożyłam do miski i zalałam gorącym budyniem, który bulgotał w dwóch szklankach wody. Gdy ostygnie dodać mąkę, rozgniecione drożdże, ubite z cukrem żółtka i całe jajka. Ciasto jest masowane i powinno zejść bez problemu. Zostawiam do wyschnięcia naturalnie. 3 Następnie wykonaj gr, nachodząc na pałkarza. około. 1 cm, a następnie pokroić koła o średnicy od 10 do 11 cm. Z ciasta uformować kulki, na środek nałożyć łyżeczkę marmolady, a następnie skleić. Przekazałem go do wyschnięcia na powietrzu. 4 W szerokim rondlu smażymy pączki na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję je cukrem pudrem lub lukrem. Źródło: Panie i życie


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *