Składniki na babeczki biszkoptowe z budyniem:
- 1,5 szklanki maki
- 3 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 l mleka
- 1 łyzeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 1 budyń czekoladowy
babeczki biszkoptowe z budyniem Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Bułeczki z budyniem Budyń ułożyć podobnie jak mleko. Fajny. Z cukrem ubić białka na sztywną pianę. W trakcie mieszaj żółtka. Po przesianiu mąki i proszku do pieczenia przez sito należy dodać olej. Dokładnie wymieszaj, aby olej nie wzniósł się do najwyższego punktu pojemnika. Umieść mieszaninę w foremkach na babeczki. Łyżką nakładamy budyń. W nagrzanym piekarniku piec około 45 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz