Jak zrobić Babeczki biszkoptowe z budyniem

Składniki na babeczki biszkoptowe z budyniem:

  • 1,5 szklanki maki
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 0,5 l mleka
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 budyń czekoladowy

babeczki biszkoptowe z budyniem Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Bułeczki z budyniem Budyń ułożyć podobnie jak mleko. Fajny. Z cukrem ubić białka na sztywną pianę. W trakcie mieszaj żółtka. Po przesianiu mąki i proszku do pieczenia przez sito należy dodać olej. Dokładnie wymieszaj, aby olej nie wzniósł się do najwyższego punktu pojemnika. Umieść mieszaninę w foremkach na babeczki. Łyżką nakładamy budyń. W nagrzanym piekarniku piec około 45 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *