Jak zrobić Babeczki cukiniowe

Babeczki na słono

babeczki cukiniowe – składniki:

  • 1/3 szklanki oleju
  • słodka papryka
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 jajka
  • 20 dkg mąki pszennej
  • 10 dkg szynki
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 25 dkg cukinii
  • 5 dkg żółtego sera
  • sól

babeczki cukiniowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: owsianka z grejpfrutem

1. W razie potrzeby wydrąż cukinię na tarce o dużych oczkach. Szynka jest krojona. Za pomocą tarki zmielić cheddar. Cukinię, szynkę, mąkę, sól i sodę dodaje się po dodaniu jogurtu, jajek, keczupu i oleju. Wszystko połączyć, przełożyć do papierowych kubeczków, posypać tartym serem i słodką papryką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na trzydzieści minut. Możesz położyć ketchup na wierzchu i podawać na ciepło lub na zimno.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *