Babeczki na słono
babeczki cukiniowe – składniki:
- 1/3 szklanki oleju
- słodka papryka
- 1 jogurt naturalny
- 2 jajka
- 20 dkg mąki pszennej
- 10 dkg szynki
- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 25 dkg cukinii
- 5 dkg żółtego sera
- sól
babeczki cukiniowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: owsianka z grejpfrutem
1. W razie potrzeby wydrąż cukinię na tarce o dużych oczkach. Szynka jest krojona. Za pomocą tarki zmielić cheddar. Cukinię, szynkę, mąkę, sól i sodę dodaje się po dodaniu jogurtu, jajek, keczupu i oleju. Wszystko połączyć, przełożyć do papierowych kubeczków, posypać tartym serem i słodką papryką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na trzydzieści minut. Możesz położyć ketchup na wierzchu i podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj komentarz