Jak zrobić Babeczki cytrynowe (Quatre-quarts)

Oto przepis na szybkie babeczki kryzysowe , takie które możesz zrobić gdy chcesz, gdy wpadają goście, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Szybkie babeczki można przygotować także z posypką w kolorowych groszków. Masz ochotę na coś słodkiego? Najlepiej czekoladowego? No czasem tak jest, że chodzi za nami COŚ słodkiego. Oto przepis na
szybkie babeczki kryzysowe
, takie które możesz zrobić gdy chcesz, gdy wpadają goście, gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Szybkie babeczki kryzysowe, czyli najlepsze pod słońcem babeczki, babeczki, które nie zadają pytań, one rozumieją wszystkie smutki 🙂 Babeczki halloweenowe to świetna propozycja na pyszne babeczki z dynią i kolorowym lukrem. Babeczki są dobre także jako deser w dni powszednie. Przepis na babeczki halloweenowe jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je przygotować. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, cukier, kakao, dynia, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, cukier puder, sok z cytryny, czerwony barwnik spożywczy.
Jak zrobić babeczki halloweenowe? Dynie pokrój na kawałki. Umieść na blasze. Piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 30 minut. Oddziel miąższ dyni od skórki i umieść w misce. Dodaj do dyni jajka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i olej rzepakowy. Zblenduj do powstania gładkiej masy. Przesiej mąkę pszenną i wymieszaj. Formę na babeczki wyłóż papilotkami i wypełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. W misce umieść cukier puder, sok z cytryny i barwnik spożywczy, wymieszaj. Wystudzone babeczki polej lukrem.
Dynia to warzywo sezonowe uprawiane w największej części w Stanach Zjednoczonych. Jest ona warzywem o wielu zastosowaniach, nadaje się do przygotowywania ciast, sosów, makaronu, a także do marynowania. Dynia jest nisko kaloryczny warzywem, zawiera sporo witaminy C, naturalnego przeciwutleniacza, który wzmacnia naszą odporność oraz poprawia stan naczyń krwionośnych. Ma wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie jest wskazana osobom chorującym na cukrzycę. Kakao jest cennym źródłem magnezu, związki zawarte w ziarnach kakaowca mają działanie odprężające. Kakao zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone, witaminy z grupy B oraz fosfor, cynk i żelazo.
Podsumowując pyszne babeczki dla dzieci zasmakują także dorosłym łasuchom. Czerwony lukier możesz zastąpić serkiem mascarpone z barwnikiem. Babeczki są dobre do spożycia od razu po przygotowaniu. Można je przechowywać w lodówce przez około 2 dni. Szybkie babeczki można przygotować także z posypką w kolorowych groszków. Babeczki można przygotować z czekoladą zamiast kakao. Muffiny z gruszkami to bardzo dobry pomysł na słodki deser dla dzieci i dorosłych. Muffinki z dodatkiem gruszek są bardzo czekoladowe i delikatnie wilgotne. Muffiny są świetnym zastępstwem dla ciasta i są łatwiejsze do zjedzenia bez użycia sztućców. Przepis na muffiny z gruszkami jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny, olej rzepakowy, gruszka, czekolada gorzka, kakao, cukier, proszek do pieczenia.
Jak zrobić muffiny z gruszkami? Gruszki umyj, obierz i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka, dodaj i zmiksuj do powstania puszystej piany. Dodaj jogurt naturalny i olej rzepakowy, zmiksuj do połączenia składników. Dodaj do masy kakao, przesiej mąkę pszenną i proszek do pieczenia, wymieszaj dokładnie. Dodaj gruszki i posiekaną gorzką czekoladę, wymieszaj. Formę do babeczek wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 minut.
Czekolada gorzka użyta do przygotowania muffinek jest bardzo wyrazista w smaku dzięki wysokiej zawartości kakao 70-95%. Tak wysoka zawartość kakao sprawia, że do czekolady dodane jest mniej cukru. Czekolada gorzka jest bogatym źródłem magnezu, potasu oraz żelaza. Jajka są źródłem łatwo przyswajalnego, pełnowartościowego białka pochodzenia zwierzęcego. Jajka są skarbnicą witamin rozpuszczalnych w tłuszczach takich jak witamina A, D, E. Jajka zawierają także składniki mineralne takie jak potas, fosfor, wapń i żelazo. Wapń jest budulcem naszych kości, bierze udział w prawidłowym krzepnięciu krwi, jest potrzebny do transportu bodźców między komórkami mięśniowo – nerwowymi.
Podsumowując pyszne babeczki to świetny pomysł na deser, który świetnie pasuje do kawy i herbaty. Babeczki pieczone w piekarniku są dobre do spożycia od razu po upieczeniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej pod przykryciem przez 2-3 dni. Szybkie babeczki można także upiec, używając silikonowych foremek do babeczek. Łatwe babeczki możesz przygotować z dziećmi. Szybkie babeczki z wiśniami Pomysł na
cytrynowe babeczki
przyozdobione kremem na bazie czekolady i serka (tak, tak, to ten mój ulubiony krem). Proste, a jednocześnie bardzo smaczne. Ja prezentuję Wam
babeczki cytrynowe na Wielkanoc
, ale latem możecie orzechowe jajeczka zastąpić świeżymi owocami, świetnie sprawdzą się truskawki czy borówki.
Babeczki są proste do przygotowania, zamiast soku wyciśniętego z cytryn do środka możecie dodać czekolady lub Nutelli, albo kawałki ulubionych owoców. Smacznego.

Składniki na babeczki cytrynowe:

  • 100 g masła
  • pszennej
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 100 g mąki
  • 2 jajka
  • skórka z 1/4 cytryny

babeczki cytrynowe Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Bułki cytrynowe wielkości kwarty Plan okrawków: Pasta dodawana do masy nie powinna być ciepła. Na patelni umieść pastę do smarowania, rozmiękcz ją z małą siłą i pozwól jej dość ostygnąć. Po dokładnym oczyszczeniu cytryny zmiel zing.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *