Składniki na babeczki jaglane:
- dżem brzoskwiniowy
- kilka łyżek twarożku kremowego
- jaglanej
- cynamon
- starta gorzka czekolada do posypania
- 100 g kaszy
- listki mięty do dekoracji
- kilka łyżek zmielonych migałów
babeczki jaglane Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: szybkie ciasteczka z powidłami
Postępowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aby ugotować babeczki jaglane z dżemem brzoskwiniowym. Kaszę zmiażdżyłam do brzegów i zostawiłam szczelinę pośrodku, kiedy wkładałam ją do silikonowych foremek na babeczki. Polerowałem go twarogiem i startymi migdałami po tym, jak ledwo ostygł. Każdą babeczkę połamałam łyżeczką dżemu brzoskwiniowego. Babeczki posypałam mieloną czekoladą, bo bardzo lubię cynamon, zwłaszcza jesienią. Do dekoracji babeczek użyłam listków mięty. Polecam zjeść trochę tego dodatku, ponieważ ma on duży wpływ na przetwarzanie.
Dodaj komentarz