Jak zrobić Babeczki kakaowe z budyniem

Składniki na babeczki kakaowe z budyniem:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szkl mleka
  • 1 jajko
  • budyń: 1 budyń waniliowy w proszku
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 2 szkl mąki
  • 1/2 szkl mleka
  • 1/2 szkl cukru
  • pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • rzepakowego
  • cukier puder do posypania gotowych babeczek
  • 1/2 szkl oleju

babeczki kakaowe z budyniem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Babeczki z budyniem kakaowym W garnuszku połączyć 1 szklankę mleka, 2 łyżki cukru i zagotować. Umieść pozostałe mleko budyniowe w szklance na pudrze w proszku. Zagęszczony budyń gotować przez jakiś czas w bulgoczącym słodkim mleku, konsolidując osłabiony budyń. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Po zmiksowaniu dodać jajko, mleko i olej. Całkowicie zmiksuj (mieszanka będzie niesamowicie gęsta). Blachę na babeczki wyłożyć foremkami. Umieść jedną łyżkę ciasta i jedną łyżkę zimnego puddingu w każdym kształcie, rozprowadzając go nieznacznie. Aby przykryć budyń, użyj każdej łyżki pozostałego ciasta. W 200 stopniach piec przez 30 minut w piekarniku. Po wystudzeniu i upieczeniu posypać cukrem pudrem. ponadto nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *