Składniki na babeczki kakaowe z budyniem:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szkl mleka
- 1 jajko
- budyń: 1 budyń waniliowy w proszku
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 2 szkl mąki
- 1/2 szkl mleka
- 1/2 szkl cukru
- pszennej
- 2 łyżki cukru
- rzepakowego
- cukier puder do posypania gotowych babeczek
- 1/2 szkl oleju
babeczki kakaowe z budyniem Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Babeczki z budyniem kakaowym W garnuszku połączyć 1 szklankę mleka, 2 łyżki cukru i zagotować. Umieść pozostałe mleko budyniowe w szklance na pudrze w proszku. Zagęszczony budyń gotować przez jakiś czas w bulgoczącym słodkim mleku, konsolidując osłabiony budyń. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Po zmiksowaniu dodać jajko, mleko i olej. Całkowicie zmiksuj (mieszanka będzie niesamowicie gęsta). Blachę na babeczki wyłożyć foremkami. Umieść jedną łyżkę ciasta i jedną łyżkę zimnego puddingu w każdym kształcie, rozprowadzając go nieznacznie. Aby przykryć budyń, użyj każdej łyżki pozostałego ciasta. W 200 stopniach piec przez 30 minut w piekarniku. Po wystudzeniu i upieczeniu posypać cukrem pudrem. ponadto nbsp;
Dodaj komentarz