Jak zrobić Babeczki karmelowe na palonym maśle z kaki i kruszonką

To jedne z najlepszych i moich ulubionych babeczek, które piekłam już mnóstwo razy. Ich recepturę tak udoskonaliłam, że naprawdę ten zapach i karmelowo-maślany smak jest… obłędny. Do środka możecie dodać swój ulubiony owoc, lecz soczyste kaki w tym przypadku również świetnie pasuje. Właśnie to połączenie bardzo lubię!

Składniki na babeczki karmelowe:

  • Dodatkowo:
  • 1 owoc kaki
  • 150g mąki pszennej/orkiszowej
  • 2 łyżki masła
  • 100g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50g cukru kokosowego
  • 100g cukru kokosowego (*)
  • (około 8 sztuk)
  • 50g śmietanki kremówki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • Kruszonka:

babeczki karmelowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Przygotuj rozpad. Za pomocą palców połącz cukier, margarynę i mąkę, aby uzyskać konsystencję przypominającą „mokry piasek”. Przechowuj powstały rozkład w lodówce podczas ustawiania babeczek. Przygotuj zużytą margarynę. Na średnim ogniu często mieszaj masło, aż zacznie się rumienić, a na powierzchni pojawią się ciemne kropki. babeczki. Do masy jajecznej, cukru i śmietany dodać schłodzone masło, mąkę i proszek do pieczenia. Pokrojoną w kostkę i obraną kaki należy pod koniec połączyć w jednolitą masę. Wypełnij cztery piąte papierowych kubków na patelni do ciastek, która została wyłożona papierowymi kubkami z uderzaniem. Kąsami należy obficie posypać każdą babeczkę. Ciastka pieczemy na tzw. „suchym patyku” przez około 25 minut w 180 stopniach. Wyjąć z blachy po przygotowaniu i ostudzić na metalowej podstawce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *