babeczki kruche z owocami – lista składników:
- Sok z 1 cytryny
- Reszta:
- 25 dkg margaryny
- 1/3 proszku do pieczenia
- Masa:
- 25 dkg mąki
- 2 żółtka
- 1 kostka masła lub margaryny
- 12 dkg cukru
- Ciasto:
- 2 łyzki kakao
- Winogrona
- 0,5 szklanki cukru pudru
- Brzoskwinie
- 3 łyżki śmietany
- 1 olejek pomarańczowy
- Jagody
- Jezyny
babeczki kruche z owocami Jak przygotować
Zobacz również: owsianka z czekoladą
Babeczki z owocami: margarynę i mąkę posiekać, w misce połączyć białka, cukier i różne dodatki, a następnie przygotować. Ciasto powinno być kruche. Budyń włożyć do foremek i włożyć (gotować do bardzo gęstej konsystencji). Podgrzewać do perfekcji przez około 25 minut w 180 stopniach. Z masła zagnieść puszyste ciasto. Wmieszaj cukier. Dodaj sok z cytryny i kakao do połowy. mieszać. Udekoruj babeczki wypełniając je naturalnym produktem.
Dodaj komentarz