Jak zrobić Babeczki marcepanowe z kremem porzeczkowym

Składniki na babeczki marcepanowe:

  • 100 g plastycznej masy cukrowej
  • różowy
  • foremki-literki
  • forma do muffinek z 24 wgłębieniami
  • czerwony i niebieski barwnik spożywczy
  • 140 g miękkiego masła
  • 80 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 100 g konfitury z czerwonych porzeczek
  • trochę cukru pudru do oprószenia stolnicy Na 150 miękkiego masła
  • 3 jajka 80 g mielonych migdałów
  • 50 dag cukru 50 dag masy marcepanowej
  • 1 łyżka cukrowych perełek do dekoracji
  • 24 papierowe papilotki do babeczek
  • papier do pieczenia
  • żółty
  • 50 g mielonego tłustego twarogu

babeczki marcepanowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ustaw zestaw literowy zaledwie kilka dni temu: podziel masę cukrową na 24 osobne części. Daj każdej osobie niewielką ilość barwnika spożywczego. Na stole posypanym cukrem pudrem wykonuj każdy krok osobno. Za pomocą foremek wytnij litery. Połóż je na papierze do pieczenia i pozwól im wyschnąć, zanim podarujesz je w prezencie. 2 Przygotuj pałkarza następnego dnia: Użyj papierowych kubków, aby naprawić formę do bułek z 24 wgłębieniami. Piekarnik powinien być nagrzany do 180 stopni Celsjusza. Ucieraj marcepan, cukier i masło przez cztery minuty na najwyższych obrotach miksera. Dodawać po jednym jajku, aż masa będzie puszysta. Należy dodać migdały, proszek do pieczenia i mąkę. Dokładnie wymieszać. Formy należy wypełnić ciastem. W piekarniku podgrzewaj przez dwadzieścia minut. Babeczki należy wyjąć z formy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia po schłodzeniu przez pięć minut. 3 W międzyczasie przygotować krem: Po podgrzaniu dżemu przetrzeć go przez sito i ostudzić. Zmiksować z twarogiem. Do ubitej margaryny dodać kawałki twarogu. Za pomocą rękawa cukierniczego z gwiazdką przełożyć krem. Na każdą babeczkę rozsmarować rozetę śmietany. Przez godzinę ciastka powinny się schłodzić. Udekoruj je cukrowymi literami i perełkami tuż przed podaniem. źródło: twoja moda


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *