Pyszne deikatne nie za slodkie.Idealne do popoludniowej kawy.
babeczki marchewkowe z kremem – składniki:
- 300ml gestej smietanki do ubijania
- 2 lyzki czekolady MilkyWay do picia
- czekoladowe kulki do ozdoby
- 3 srednie marchewki
- 1 lyzeczka sody
- 250g serka mascarpone
- 3/4 szklanki oleju
- 2 lyzeczki cynamonu
- 2 szklanki maki pszennej
- 4 jajka
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 8 bialch michalkow
- czekoladowe gwiazdki MilkyWay do ozdoby
- 2 lyzeczki kakao
- 3/4 szklanki cukru
babeczki marchewkowe z kremem Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
2. W 180 stopniach Celsjusza oddzielić żółtka od białek w piekarniku. Połącz cynamon, pop do pieczenia i mąkę. Dołącz cukier waniliowy bez końca. Marchewki należy ogolić i utkać w cienkie sieci. 3 Ubij białka na sztywną pianę za pomocą trzepaczki. Ubijaj cukier, aż się rozpadnie. Następnie dodaj białka jaj. W wyniku ubijania dodać z drugiej strony mąkę i olej. Po włączeniu wszystkich składników wyłącz mikser i ręcznie dodaj marchewki. 4 Przygotuj 24 papierowe kubki na babeczki. Każdy z ogromną łyżką masy. Po pieczeniu przez około 22 minuty w temperaturze 180 stopni Celsjusza, wyjmij jedną z babeczek z piekarnika i przekrój ją na pół, aby sprawdzić, czy jest gotowa. Aby babeczki smakowały najlepiej, powinny być wilgotne i sprężyste. 5 MASA: Do miski dodać schłodzoną śmietankę. Należy mieszać do uzyskania sztywnej konsystencji. Ani za długo, ani za krótko, bo się rozleje. Do ubitej śmietany dodać cheddar z mascarpone. Odbierz sześciu michalków. Najbezpieczniejsze są pozostawione w temperaturze pokojowej, ponieważ są kruche i łatwo się gubią. Tak przygotowane desery dodać do masy. Tak przygotowaną masę podzielić na dwie porcje. Do jednej dodać czekoladę i kakao. 6 Gotowe babeczki odstawiamy do ostygnięcia, następnie używamy spirytusu, aby zwiększyć ich masę. Pozostałe dwa michalki podzielić na plastry. Do dekoracji udekoruj gotowe babeczki polewą czekoladową. ZACHWYCA SIĘ SWOIM POSIŁKIEM 🙂
Dodaj komentarz