Jak zrobić Babeczki marmurkowe

Składniki na babeczki marmurkowe:

  • laskowe
  • polewa czekoladowa mleczna 15 dag
  • orzechy
  • mąka
  • CIASTO
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • słonecznikowy
  • mleko
  • cukier puder 3 łyżki
  • DO DEKORACJI
  • jajka
  • kakao
  • cukier 10 dag
  • olej
  • pszenna

babeczki marmurkowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Jajka, olej i cukier to składniki marmurkowych babeczek. Przed dodaniem mleka i orzechów oraz mieszaniem przesączyć mąkę i proszek do pieczenia. W innej misce połącz połowę ciasta z kakao. Używaj jasnego i ciemnego ciasta we właściwej kolejności podczas napełniania foremek. Piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 170-190 stopni Celsjusza. Po wystudzeniu w foremkach przełożyć na chwilę na blat kuchenny. Kontynuuj chłodzenie. Polej lukrem babeczki po połamaniu go na mniejsze kawałki i odprężeniu pod delikatnym prysznicem. Do masy przefiltrować cukier puder i dokładnie ubić przed dodaniem ciepłej wody do uzyskania gęstej masy. Wykorzystując lukier błyskawiczny, narysuj białą ramkę na zestalonym lukrze.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *