Składniki na babeczki marmurkowe:
- laskowe
- polewa czekoladowa mleczna 15 dag
- orzechy
- mąka
- CIASTO
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- słonecznikowy
- mleko
- cukier puder 3 łyżki
- DO DEKORACJI
- jajka
- kakao
- cukier 10 dag
- olej
- pszenna
babeczki marmurkowe Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Jajka, olej i cukier to składniki marmurkowych babeczek. Przed dodaniem mleka i orzechów oraz mieszaniem przesączyć mąkę i proszek do pieczenia. W innej misce połącz połowę ciasta z kakao. Używaj jasnego i ciemnego ciasta we właściwej kolejności podczas napełniania foremek. Piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 170-190 stopni Celsjusza. Po wystudzeniu w foremkach przełożyć na chwilę na blat kuchenny. Kontynuuj chłodzenie. Polej lukrem babeczki po połamaniu go na mniejsze kawałki i odprężeniu pod delikatnym prysznicem. Do masy przefiltrować cukier puder i dokładnie ubić przed dodaniem ciepłej wody do uzyskania gęstej masy. Wykorzystując lukier błyskawiczny, narysuj białą ramkę na zestalonym lukrze.
Dodaj komentarz