Pyszne maleńkie mini babeczki z aksamitnymi kremami maślanym i czekoladowym, obsypane kolorową posypką z kolorową galaretką w cukrze. Idealne maleństwa na przyjęcia dla dzieci, oraz kinder bale bo to one najbardziej uwielbiają kolorowe desery. Przez mini babeczki do serca 🙂
Składniki na babeczki mini:
- Krem maślany i czekoladowy:
- 200 g kolorowej galaretki w cukrze
- 1/2 kg mąki
- 150 g cukru pudru
- Dodatkowo:
- 250 g margaryny
- 1/2 opakowania gotowej masy czekoladowej
- 2 jajka + 8 łyżek cukru kryształu
- 1 kostka masła 82%
- 5 żółtek
- kolorowa posypka
- Ciasto kruche:
- foremki na babeczki
babeczki mini Jak zrobić
Zobacz również: inny przepis
1. Na blacie kuchennym przesyp mąkę i posiekaj ją margaryną. Dodać żółtka i cukier. Mamy własne ciasto. Twórz małe kształty 3D z dżemu. Kremy: Cukier gotowany na parze jest używany do ubijania jaj. Krem należy ucierać w temperaturze pokojowej do uzyskania puszystej konsystencji. Należy dodać schłodzoną mieszankę jajeczną. Krem podzielić na pół. Złączyć krem czekoladowy z kolejnej części. Napełnij dwa młodzieńcze kremem i ponownie ulepsz masę każdej babeczki. Ożyw mocnymi obszarami na dżem i posyp kondycjonowaną posypką. Miłego wybuchu!
Dodaj komentarz