Jak zrobić Babeczki mocno cytrynowe

Pyszne cytrynowe muffinki idealne do popołudniowej herbatki.

Składniki na babeczki mocno cytrynowe:

  • serek philadelphia o smaku milka ( może być też smak naturalny zmiksowany ze startą czekoladą mleczną)
  • 3 jaja
  • szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Ciasto:
  • Masa:
  • opakowanie cukru waniliowego
  • skórka starta z 6 cytryn ( można użyć skórki które były moczone dobę w alkoholu )
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mąki
  • opcjonalnie cukrowe perełki

babeczki mocno cytrynowe Jak przygotować:

Zobacz również: kruche ciasteczka kokosowe

1. W dużej misce ubij jajka z cukrem. Kawałek po kawałku dodawać wszystkie mocowania mieszanki. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Całkowicie oczyść cytryny, zjedz je i zetrzyj w kratkę za pomocą najmniejszego segmentu poprzecznego tarki. Wmieszaj poncz cytrynowy do mieszanki łyżką. Włóż wszystko do foremek lub foremek do bułek i piecz przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż patyczek wyschnie. Chętnie się uczymy. Przenieś cheddar z Filadelfii do paczki z ciastem i umieść go na środku babeczki, czekając. Perełki cukrowe i otartą skórkę z cytryny można wykorzystać jako dekorację na torcie po upieczeniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *