Jak zrobić Babeczki sernikowe na zimno

Pyszne i lekkie babeczki w sam raz na deser.

babeczki sernikowe – lista składników:

  • 2 kostki startej mlecznej czekolady + plastry cytryny do dekoracji
  • b) składnik podstawowy dodatkowy
  • zestaw b
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • a) składniki podstawowe z zestawu
  • 250 g ricotty
  • 1 galaretka cytrynowa w proszku
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3/4 szkl gorącej wody
  • c) składniki robocze
  • d)dekoracja
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3/4 szkl mąki kokosowej

babeczki sernikowe Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

1. Połącz wodę o wysokiej temperaturze, dżem i żelatynę w misce. Po wymieszaniu pozostawić do ostygnięcia, aż do rozpuszczenia. Miskę z pokruszoną czekoladą wstawić do garnka z gotującą się wodą, aby czekolada się rozpuściła, która rozpuści się pod wpływem gorącej pary. Do roztopionej czekolady dodać olej kokosowy. Wmasuj mąkę kokosową w gorące kakao przez chwilę, aby składniki się połączyły. Na dolną część silikonowej foremki w kształcie babeczki nałożyć masę orzechową z czekoladą i kokosem i delikatnie docisnąć do spodu. Aby odrzucić masę czekoladową, robimy to. Aby spód babeczek stwardniał, włóż je do lodówki na 30 minut. W międzyczasie zmiksuj ricottę i roztopiony dżem. Masę wylać na spody babeczek, gdy zacznie twardnieć (3 łyżki masy na babeczkę) i ponownie wstawić babeczki do lodówki na 30 minut. Następnie wyjmujemy babeczki z silikonowych kształtów i dekorujemy kawałkami czekolady i kawałkami cytryny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *