To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.
babeczki waniliowe z kawałkami czekolady – składniki:
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 0,5 łyżeczki sody
- 50g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- O,5 szklanki mleka
babeczki waniliowe z kawałkami czekolady Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: sos czosnkowy z miodem
1. Dodaj olej i mleko do jajek. Mąka, proszek do pieczenia, pop, cukier, sól i drobno posiekana czekolada dobrze łączą się z płynnymi mocowaniami (użyj łyżki; żaden blender nie jest niezbędny). Ciasto powinno wypełnić formę na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki, które właśnie wyszły z piekarnika, należy położyć na kratce i piec w temperaturze 180 stopni przez 13 do 15 minut, czyli do pojawienia się tzw. suchego patyczka. Możesz ich zabić z konstrukcji po pięciu minutach i pozwolić im całkowicie ostygnąć.
Dodaj komentarz