Jak zrobić Babeczki waniliowe z kawałkami czekolady

To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.

babeczki waniliowe z kawałkami czekolady – składniki:

  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • O,5 szklanki mleka

babeczki waniliowe z kawałkami czekolady Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: sos czosnkowy z miodem

1. Dodaj olej i mleko do jajek. Mąka, proszek do pieczenia, pop, cukier, sól i drobno posiekana czekolada dobrze łączą się z płynnymi mocowaniami (użyj łyżki; żaden blender nie jest niezbędny). Ciasto powinno wypełnić formę na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki, które właśnie wyszły z piekarnika, należy położyć na kratce i piec w temperaturze 180 stopni przez 13 do 15 minut, czyli do pojawienia się tzw. suchego patyczka. Możesz ich zabić z konstrukcji po pięciu minutach i pozwolić im całkowicie ostygnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *