babeczki z ciasta francuskiego na słono – składniki:
- sól
- 3 plasterki sera
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- oregano
- 9 łyżeczek passaty pomidorowej
- 1/3 czerwonej papryki
- pieprz
- 5 pieczarek
- masło
- 1/2 cebuli
- 36 małych plasterków salami
- 9 oliwek
babeczki z ciasta francuskiego na słono Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Słone babeczki z ciasta francuskiego Krok 1: Babeczki nadziać pieczarkami i warzywami. Umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w kostkę. Umytą paprykę kroimy w kostkę. Cebulę po pokrojeniu podsmażamy na maśle. Pieczarki należy smażyć, aż cały płyn odparuje. Podpal paprykę, aż stanie się kruszonka. Do smaku dodać sól i pieprz. Ciasto zostało rozwałkowane. Możesz zrobić dziewięć kół, wiercąc otwory w szkle. Umieść kawałki mieszanki w pojemniku na rolki wyłożonym papilotkami. Produkujemy kubki. Do każdej miski należy dodać oregano, część farszu warzywno-grzybowego oraz passatę pomidorową.
Dodaj komentarz