Jak zrobić Babeczki z jezynami i borówkami

Składniki na babeczki z jezynami:

  • Reszta:
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki kakao
  • Jezyny
  • Ciasto:
  • Sok z połowy cytryny
  • Brzoskwinie
  • Galaretki owocowe
  • Jagody
  • 12 dkg cukru
  • 3 łyżki śmietany
  • 25 dkg mąki
  • Masa:
  • 2 żółtka
  • 25 dkg margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Winogrona

babeczki z jezynami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki z jeżynami i jagodami W porcjach podanej wody zrobić dżemy. Przed podaniem wlej mieszaninę do głębokiego talerza i pozostaw na co najmniej godzinę. Przed dodaniem pozostałych składników ubić żółtka z cukrem i połączyć z mąką. Z mąką posiekać tłuszcz. Zrób mieszankę, która jest krucha. Przyklej foremki. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut na złoty kolor. Pastę posmarować kremem. Jeszcze trochę zmiksować z cukrem pudrem. Do połowy dodać kakao i sok z cytryny. Schłodzone babeczki ulepszyć produktami ziemi po rozłożeniu masy. Wypestkuj winogrona, obierz brzoskwinie i pokrój je w cienkie plasterki przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *