Jak zrobić Babeczki z kremem kokosowym i borówką

Urocze malutkie babeczki z kremem kokosowym są „idealne na raz”. Borówki można zastąpić każdym innym, najlepiej małym owocem – smakują rewelacyjnie.

Składniki na babeczki z kremem kokosowym:

  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • masło 100 gram
  • cukier puder 2 łyżki
  • mleko 2 szklanki
  • spód babeczek:
  • żółtko 2 sztuki
  • mąka 1,5 szklanki
  • cukier 3 łyżki
  • dodatkowo:
  • wiórki kokosowe 1/2 szklanki
  • masa:
  • borówka
  • masło 50 gram
  • wiórki kokosowe do uprażenia

babeczki z kremem kokosowym Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka maślane

1. W robocie kuchennym połącz wszystkie składniki na babeczki, mieszając tylko do połączenia. Mieszaninę należy przechowywać w lodówce przez 30 minut bezpośrednio po owinięciu folią. Wypełnij foremki zimnym ciastem i piecz przez 10 minut w 180 stopniach. 2. Zanurz proszek budyniowy w jednej filiżance zimnego mleka, aby go rozłożyć. Mieszankę budyniową należy wcisnąć do gotującego się cukru mleka w drugiej szklance i doprowadzić do wrzenia. Po zdjęciu garnka z ognia i energicznym mieszaniu dodaj pastę i wiórki kokosowe. Odśwież masę. 3. Babeczki należy schłodzić przed podaniem jagód i prażonych wiórków kokosowych. Cieszyć się


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *