Jak zrobić Babeczki z masą krówkową i kaszą manną

babeczki z masą krówkową – lista składników:

  • 1/2 szk oleju
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • Dodatkowo :
  • Polewa :
  • 1 czubata łyżka masy krówkowej kajmakowej
  • pszennej
  • rzepakowego
  • cukier puder
  • manny
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • 200 g mąki
  • 1/2 szk mleka
  • kolorowa posypka do ciast
  • 100 g kaszy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g cukru

babeczki z masą krówkową Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Krówka i kasza manna są w babeczkach. W jednej misce rozbij jajko, dodaj mleko i olej i wymieszaj. Płynne okrawki miesza się i ładuje z suchymi okrawkami, takimi jak mąka, kasza manna, dwa cukry i proszek do pieczenia. Wlej ciasto do foremek, wypełniając je do połowy, po szybkim wymieszaniu widelcem. Ze względu na swoją grubość delikatnie rozprowadź ciasto na boki, aby powstał mały otwór. Użyj łyżki mieszanki krówek, aby wypełnić ten otwór. Następnie masą przykryć pozostały biszkopt i podgrzewać babeczki przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzić przygotowane babeczki. Dołącz do masy, mleka i czekolady pod prysznicem wodnym; wymieszać, ale nie bulgotać. Przed zanurzeniem wierzchów babeczek w poprzedniej polewie posyp posypką porcję babeczek (sześć w moim przypadku) i cukrem pudrem pozostałe babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *