Jak zrobić Babeczki z masą orzechową

babeczki z masą orzechową – lista składników:

  • 4łyzki cukru,
  • 1czubata łyżka margaryny
  • 3łyżki pokrojonych w drobną kostkę suszonych moreli
  • 1\2czekolady i owoce osączone z konfitury do przybrania
  • 1i1\2szkl.mąki pszennej,
  • 1i1\2szkl.drobno posiekanych orzechów
  • 1\2szkl.śmietany
  • 1jajko,
  • Masa;
  • 1żółtko do posmarowania ciasta,
  • szczypta soli
  • 2łyżki pokrojonych w kostkę śliwek
  • 4łyżki cukru,
  • 5łyżek rodzynek,
  • włoskich
  • 3łyżki drobno pokrojonej skórki pomarańczowej,
  • 10dag.margaryny,

babeczki z masą orzechową Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Herbatniki z masą orzechową Połączyć trochę soli, cukru i mąki. Pokroić margarynę, dodać jajko i szybko uformować kombinację przed włożeniem do plastikowego opakowania i schłodzeniem przez 30 minut. Dojrzewają i odsączają rodzynki. Dodaj śmietanę, gdy cukier i smażona margaryna nabiorą złotego koloru. Pozostawić do ostygnięcia po zdjęciu patelni z ognia i dodaniu orzechów, rodzynek, pasków pomarańczy, moreli i śliwek. Po schłodzeniu ciasta delikatnie wyjmij je z lodówki, oprósz mąką foremki na babeczki i wysmaruj je margaryną. Umieść dodatkowe ciasta w foremkach, dociskając mieszankę do krawędzi i odłóż na bok 13 ciastek. Napełnij babeczki zaplanowanym nadzieniem orzechowym. Rozsmarować ubite żółtko na foremkach i kilka razy nakłuć widelcem. Po ostudzeniu babeczki wyjąć z formy i piec około 20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza. Dżem z produktów ekologicznych należy upłynnić pod gorącym prysznicem przed wylaniem na babeczki i czekoladę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *