Jak zrobić Babeczki z masłem orzechowym naturalnym

Kruche babeczki z pysznym kremem z mascarpone z dodatkiem masła orzechowego naturalnego 🙂

babeczki z masłem orzechowym – składniki:

  • – 150g masła lub margaryny
  • – 1 łyżka cukru pudru.
  • – 300g mąki
  • Babeczki:
  • Masa:
  • – cukier waniliowy
  • – 3 żółtka
  • – 4 łyżki masła orzechowego naturalnego
  • – 65g cukru pudru
  • – serek mascarpone 250g
  • – szczypta soli.

babeczki z masłem orzechowym Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Podobnie wyłóż foremki na babeczki i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie widelcem przekładamy ciasto do foremek na babeczki (użyłam większych, posmarowanych tłuszczem) i pieczemy babeczki przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Połącz mascarpone, cukier puder i masło orzechowe po dziesięciu minutach (aż stanie się jasnobrązowe). Umieść wypełnione babeczki w lodówce, aby się schłodziły.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *