Jak zrobić Babeczki z musem czekoladowym i owocami

babeczki z musem czekoladowym – lista składników:

  • pszennej
  • owoce – maliny, czereśnie, jagody
  • kilka łyżek galaretki owocowej rozpuszczonej i lekko tężejącej
  • 1/2 szklanki śmietanki albo kefiru – u mnie jogurt
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • 60 g cukru pudru
  • 2 szczypty soli
  • czekolady
  • 100 g białej
  • 100 g kuwertury czekoladowej 52 % cacao
  • WYPEŁNIENIE – ok. 220 ml śmietanki kremówki 30 %
  • CIASTO – 70 g masła albo margaryny

babeczki z musem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Babeczki z musem czekoladowym, owocami i cukrem pudrem. Przed dodaniem cukru pudru i wanilii ubiłam mikserem miękkie masło. Dłońmi wymieszałam jogurt, mąkę i sól na delikatne, gładkie ciasto. Zamknąłem je w folii ochronnej i zostawiłem na około godzinę w lodówce lub podobnym miejscu. Następnie podzieliłam go na cztery części, każdą cienko rozwałkowałam, oprószyłam mąką i z każdej wycięłam kółka większe niż średnica foremki na babeczki. Wkładam koła do tych foremek, prawie nie machając bokami. Wbiłam wykałaczkę w dno babeczek, ułożyłam je na blasze do pieczenia i podgrzałam w 180 stopniach, aż nabrały brązowego koloru. schłodzony. Nadzienie: ułożyłem, przepłukałem i całkowicie osuszyłem produkt organiczny. Po ich rozbiciu oddzieliłam kuwerturę i białą czekoladę i rozpuściłam je oddzielnie w kąpieli wodnej. Zimną śmietankę podzieliłam na dwie części i na koniec polałam ciemną i białą płynną czekoladą. Delikatne ciałka nadziewane były musami. Całość udekorowałam owocami i melisą. Pędzelkiem delikatnie i czule pokryłam wierzch zastygającą, zimną konfiturą normalną. W lodówce zamarzłem. Z podanej ilości składników udało mi się upiec 20 babeczek, ale prawdopodobnie zrobię jeszcze kilka, jeśli w przyszłości zmniejszę masę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *