Składniki na babeczki z pastą jajeczną:
- margaryna
- ocet sherry 2 łyżeczki
- sól
- na ok 20 babeczek:
- majonez 1 łyżka
- pszenna
- łosoś
- czosnek
- posiekany koperek 1/2 łyżki
- musztarda 1 łyżeczka
- śmietana
- mąka
- musztarda 1 łyżeczka
- jajka
- sól
- oliwa z oliwek
- cebula dymka 2 szt
babeczki z pastą jajeczną Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka marchewkowe z marmoladą
Babeczki z klejem jajecznym, grillowanym łososiem i Babeczki kruche po wyjęciu z foremek pozostaw do ostygnięcia. Z ciasta kruchego należy usunąć mąkę, margarynę, śmietanę i sól. Zrób to żałośnie i wytnij szklanką kółka, które wkładamy do foremek na babeczki. Piecz przez około 20 minut lub do uzyskania złotego koloru w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz