Jak zrobić Babeczki z sałatką z łososia

Wytrawne babeczki – idealna przekąska :]

babeczki z sałatką – lista składników:

  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • farsz:
  • 3/4 puszki zielonego groszku
  • 150g wędzonego łososia w plastrach
  • 1/4 kostki margaryny
  • 3-4 gotowane jajka
  • łyżka śmietany
  • majonez
  • szklanka mąki tortowej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Ciasto:

babeczki z sałatką Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Połącz proszek do pieczenia z mąką w misce. Przed dodaniem do mąki pokrój margarynę na małe kawałki. Wymieszać ze śmietaną, żółtkiem, solą i zagnieść. Umieść kombinację w lodówce na blisko 15 minut. W wyniku wycierania kombinacji, wyłóż foremki na babeczki uderzakiem. Babeczki należy wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia po pieczeniu przez około 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. 2 Podobnie pokrój jajka i łososia w równe kształty. Do miski wkładamy groszek, dodajemy posiekane jajka, łososia i majonez (łyżka lub dwie, w zależności od upodobań) i wszystko razem mieszamy. Sól i pieprz można dodać do farszu na samym końcu. Gdy farsz stężeje, możesz np. udekorować schłodzone babeczki pietruszką. Weź udział w swojej uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *