babeczki z serem i szynką – składniki:
- skład na babeczki :
- 2 łyżeczki soli
- 250 g mąki
- 70 ml olej
- 250 ml maślanka
- prowansalskie
- 10 dag szynki
- pszennej
- zioła
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag sera
babeczki z serem i szynką Przygotowanie:
Zobacz również: babeczki z farszem
Babeczki z szynką i serem cheddar Dodaj następujące dodatki do babeczek: Dodaj przyprawy prowansalskie po zmieszaniu jaj, maślanki, soli i oleju. Przesączoną mąkę i proszek do pieczenia należy dodawać do różnych dotychczas zmiksowanych zapraw. Dobrze wymieszaj. Dodaj żółty ser cheddar, który został zmielony na grubej tarce i pokrojoną w kształty szynkę. Dobrze wymieszaj. Przygotuj w piekarniku nagrzanym do 180 C na około 20 minut po napełnieniu foremek. Uspokój się.
Dodaj komentarz