babeczki ze śliwkami – składniki:
- 15 dag margaryny
- 35-40 dag śliwek
- 8 dag cukru pudru
- op. kisielu cytrynowego
- 3 żółtka
- 2 łyżki suchego maku
- 30 dag mąki
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Pianka: 3 białka
- pół szklanki cukru
babeczki ze śliwkami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Przepis przesłała Jadwiga Kwiek z Faciszowej. & amp;lt;/strong> 2 Mąkę przesączyć i dodać mak. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj resztę, pracuj. Ciasto należy schłodzić przez 30 minut. Podziel na dwie części, każda po 1/3. Nasmarowane foremki wyłożyć większą częścią przeniesionego ciasta. Trzy śliwki, bez pestek i przekrojone na pół. Włóż mieszankę. Białka ubijamy dodając cukier i dżem. Umieść naturalny produkt w piance. Zetrzyj pozostałe kruche ciasto. Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C. Źródło: Jeśli to nie problem, zatrzymaj się na chwilę.
Dodaj komentarz