Jak zrobić Babeczki ze śliwkami i makiem

babeczki ze śliwkami – składniki:

  • 15 dag margaryny
  • 35-40 dag śliwek
  • 8 dag cukru pudru
  • op. kisielu cytrynowego
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki suchego maku
  • 30 dag mąki
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Pianka: 3 białka
  • pół szklanki cukru

babeczki ze śliwkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Przepis przesłała Jadwiga Kwiek z Faciszowej. & amp;lt;/strong> 2 Mąkę przesączyć i dodać mak. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj resztę, pracuj. Ciasto należy schłodzić przez 30 minut. Podziel na dwie części, każda po 1/3. Nasmarowane foremki wyłożyć większą częścią przeniesionego ciasta. Trzy śliwki, bez pestek i przekrojone na pół. Włóż mieszankę. Białka ubijamy dodając cukier i dżem. Umieść naturalny produkt w piance. Zetrzyj pozostałe kruche ciasto. Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C. Źródło: Jeśli to nie problem, zatrzymaj się na chwilę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *