Jak zrobić Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowy

Składniki na bananowe babeczki z czekoladą:

  • 2 łyżki cukru
  • 100g. mleka
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 4 dojrzałe banany
  • 3 jajka
  • 50g. roztopionego masła
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

bananowe babeczki z czekoladą Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki bananowe z czekoladą i wiórkami kokosowymi: Pokrój banany na dodatkowe, niepozorne kawałki i umieść je w wysokiej misce lub uchwycie blendera. Do mleka dodać cukier i roztopione masło. Połącz wszystko. Wypełnij mieszankę bananową ubitymi jajkami. Dodaj mąkę i pop do pieczenia. Wymieszaj mocowania, aby całkowicie je skonsolidować. Umieść pustą przestrzeń odtwarzacza w foremkach na babeczki, które zostały nasmarowane i są wypełnione do 3/4. Czekoladę bardzo drobno posiekać. Czekoladowe i kokosowe krople można wykorzystać do dekoracji wierzchu babeczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka będzie sucha.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *