bananowe muffinki – lista składników:
- mąka
- cukier – 3 łyżki
- płatki migdałów
- banan
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- sól
- mleko
- jajko
- roztopione masło
bananowe muffinki Jak zrobić
Zobacz także: inna receptura
Bułeczki bananowe z nadzieniem migdałowym Połącz suche dodatki (mąka, cukier, proszek, sól i migdały) w misce. Dodać do nich pokrojonego banana. W innej misce ubij jajko z mlekiem i rozpuszczoną margaryną. Połącz mokre i suche mocowania tylko do momentu ich utrwalenia. Foremki do ciastek są jak dotąd wykonane z silikonu! Foremki na muffiny powinny być wypełnione ciastem w około 3/4 wysokości. Po 25 minutach pieczenia w 190 stopniach powinny się ładnie zarumienić. Cieszyć się!
Dodaj komentarz