Jak zrobić Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem

bananowe muffinki – lista składników:

  • mąka
  • cukier – 3 łyżki
  • płatki migdałów
  • banan
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • sól
  • mleko
  • jajko
  • roztopione masło

bananowe muffinki Jak zrobić

Zobacz także: inna receptura

Bułeczki bananowe z nadzieniem migdałowym Połącz suche dodatki (mąka, cukier, proszek, sól i migdały) w misce. Dodać do nich pokrojonego banana. W innej misce ubij jajko z mlekiem i rozpuszczoną margaryną. Połącz mokre i suche mocowania tylko do momentu ich utrwalenia. Foremki do ciastek są jak dotąd wykonane z silikonu! Foremki na muffiny powinny być wypełnione ciastem w około 3/4 wysokości. Po 25 minutach pieczenia w 190 stopniach powinny się ładnie zarumienić. Cieszyć się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *