Jak zrobić Bezglutenowe pączki serowe

Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam 🙂

bezglutenowe pączki – składniki:

  • szczypta soli
  • 85 g cukru
  • 50 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki jaglanej lub każdej innej bezglutenowej (na filmiku użyłam mąki z ciecierzycy)
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • olej słonecznikowy do smażenia
  • 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią lub 1 paczka cukru waniliowego
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 300 g twarogu
  • cukier puder do posypania
  • 3 jajka

bezglutenowe pączki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Za pomocą widelca rozdrobnij twaróg w misce. Za pomocą łyżki połącz twaróg i suche składniki w osobnej misce. Wymieszaj jogurt, jajka lub śmietanę w mieszance łyżką lub rękami. Ustawiliśmy miskę z wodą, w której od czasu do czasu zanurzaliśmy ręce, aby ułatwić sobie robienie pączków. Użyj mokrych dłoni, aby przesuwać pączki, nabierając łyżkę mieszanki. Aby powstrzymać ich przed pozostaniem razem, koordynujemy ich na dwóch talerzach. W garnku rozgrzej tonę oleju. Aby usmażyć pączki, wrzuć je do gorącego oleju. Powinien sam się obracać. Po upieczeniu na złoty kolor posyp je cukrem pudrem. Miłego wybuchu!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *