Jak zrobić Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.

Składniki na muffinki z czerwoną porzeczką:

  • – kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji
  • – 3 jajka
  • – 3 łyżki cukru
  • – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • – 1 szklanka czerwonych porzeczek
  • dodatkowo:
  • – cukier puder do oprószenia muffinek
  • – 3 łyżki mąki tortowej

muffinki z czerwoną porzeczką Jak zrobić:

Zobacz również: naleśniki z łososiem

1. Białka ubić na sztywną pianę. Po dodaniu cukru ubij go. 2. Od tego momentu dodaj żółtka i ponownie ubij. 3. Dodaj ręcznie proszek do pieczenia i dwie mąki. 4. Umieść papierowe kubki w puszce z herbatnikami i wlej po kolei odtwarzacz do każdego kawałka. 5. Posyp bułki porzeczkami. 6. Pieczemy około 20 minut w 170 stopniach. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem i udekoruj gałązkami czerwonej porzeczki. 7. Ciesz się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *