Jak zrobić Budyniowe naleśniki

budyniowe naleśniki – lista składników:

  • 1 niepełna łyżka oleju
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 op. budyniu, np. waniliowego (40 g.)

budyniowe naleśniki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Naleśniki budyniowe Wszystkie składniki dobrze wymieszać trzepaczką lub blenderem. Umieść segmenty ciasta na beztłuszczowej patelni i podgrzej. Smaż z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmij z patelni i pozwól mu lekko ostygnąć. Zabierz ze sobą najważniejsze dodatki. Proponuję dżem 🙂 Polecam! (inspiracja/źródło: Kto będzie gościł moich gości?)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *