Jak zrobić Ciasteczka drożdżowe z dżemem

Wspaniale sprawdzą się jako dodatek do podwieczorku Dla małych i dużych! Miękkie, z chrupiącą cukrową skórką i dużą ilością dżemu (który nie wypływa w trakcie pieczenia!). Są zrobione z ciasta krucho- drożdżowego, które wyrasta w lodówce. Jest ono bardzo proste w przygotowaniu i przyjemnie się z nim pracuje. Ciastka dobrze znoszą przechowywanie i są idealne, aby zabrać je na piknik czy do szkoły.

Składniki na ciasteczka drożdżowe z dżemem:

  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 3 łyżki cukru
  • słoik powideł
  • 50 g drożdży
  • cukier do posypania
  • 2 żółtka
  • roztrzepane białko
  • 500 g mąki
  • 250 g margaryny

ciasteczka drożdżowe z dżemem Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *