Jak zrobić Cytrynowe babeczki czarne żabki

babeczki czarne – lista składników:

  • biała
  • jajko
  • czekolada
  • czekoladzie
  • cukier 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • sok z cytryny
  • orzechy w białej
  • sól
  • mleko
  • gorzka czekolada 200g
  • mąka
  • masło

babeczki czarne Jak zrobić:

Zobacz także: kruche ciasteczka na święta

Babeczki z ciemną żabą i cytryną Rozgrzej brojler do 200 stopni. W misce połącz suche zaprawy: proszek do pieczenia, cukier, mąkę i szczyptę soli. Wymieszaj mokre mocowania w innej misce: jajko, mleko, margaryna i sok z cytryny. Do miski z wytrawnymi dodać mokre, wszystko szybko i niefrasobliwie wymieszać, byle tylko połączyć lamówki, wsypać cząstki czekolady, wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem prawie po samą górę. Piec przez 25 do 20 minut. Po wyjęciu ostudzić. Rozpuszczone czekoladki mieszamy ze sobą. Nałóż matową czekoladę na każdą babeczkę. Orzechy pekan można wykorzystać jako oczy, dzieląc je na równe części. Na środku zrób matowe czekoladowe kółko. Aby pomalować usta, wykałaczkę zanurzono w białej czekoladzie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *