Jak zrobić Czarne muffinki majonezowe z kremem pomarańczowym

Składniki na muffinki majonezowe:

  • majonez – 3/4 szklanki,
  • rum – 6 łyżek,
  • masło
  • Składniki na ciasto:
  • soda – 2 łyżeczki
  • mąka
  • cukier – 6 łyżek
  • budyń waniliowy – 2 opakowania,
  • Składnik na masę:
  • sok marchwiowo-pomarańczowy przecierowy – 1/2 l
  • mleko
  • kakao
  • cukier – 1,5 szklanki,

muffinki majonezowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Cukier, mleko i majonez skonsolidować na herbatniki z kremem pomarańczowym i ciemnym majonezem. Zmieszaj rum i kakao, a następnie dodaj resztę. mieszać. Dwie do trzech łyżek mieszanki należy rozpuścić sodę przed dodaniem jej do masy majonezowej. Dodaj mąkę jeszcze raz i wymieszaj. Napełnij kubki na bułki przymocowane papierowymi kubkami do 3/4. Pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Ustaw krem. Wyciskana pomarańcza tłoczona z marchewką rośnie na 400 mililitrów. Rozdrobnij budyń w 100 mililitrach. Opróżnij budyń do bulgoczącego soku, aby go ugotować. Miękkie masło połączyć ze schłodzoną masą. Ponieważ margaryna jest zawarta etapami, mieszanka nie powinna być kwaśna. Po przygotowaniu pozwól kremowi ostygnąć. Jeśli chcesz, aby wystudzone biszkopty były bardziej żywe, możesz użyć śmietany.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *