Jak zrobić Domowe pączki

Szybkie pączki z opiekacza, smakują wybornie. Rewelacyjny przepis na szybkie pączki na sodzie, to moje nowe odkrycie i jestem nimi zachwycona. Robi się je bardzo szybko, smaczne i tanie. W niecałe 30 minut wyczarowałam ten smakowity talerz. Mało tego tak szybko zniknęły, że wieczorem przygotowałam drugą turę, i wiecie, że na drugi dzień były równie smaczne!!! Na noc przykryłam je szklanym kloszem, a do porannej kawki taki pączek jak znalazł. Będę do nich wracać w trakcie roku. Synek jak wrócił z przedszkola od razu wciągnął dwa na poczekaniu, ja też nie mogłam się im oprzeć, nie wspomnę o moim słodkim mężu. Polecam Wam ten przepis, bo jest wart uwagi, dla początkujących i nie tylko, dla zabieganych i nie lubiących siedzieć w kuchni też jak najbardziej tak. Tłusty czwartek już tuż, tuż koniecznie wypróbuj ten przepis i nie zapomnij pochwalić się zdjęciem!!! Szybkie pączki z opiekacza, smakują wybornie. Rewelacyjny przepis na szybkie pączki na sodzie, to moje nowe odkrycie i jestem nimi zachwycona. Te domowe pączki są zdrowsze, a wszystkie składniki można dostać bez problemu w każdym sklepie. Oponki z serem mascarpone to doskonały wybór dla każdego, kto kocha naprawdę proste rozwiązania. Ze względu na dodatek serka są naprawdę smaczne i bardzo delikatne. Te małe pączki z dziurką na pewno skradną serca wszystkich miłośników smacznych deserów. W dodatku robi się je zupełnie samodzielnie w domu, więc są znacznie zdrowsze, a przy tym smaczniejsze. Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po przygotowaniu.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić oponki z serem mascarpone, które będą pyszne, a przy okazji naprawdę ciekawe, to ten przepis sprawdzi się idealnie. By je przygotować nie potrzeba wcale specjalistycznego sprzętu. Wystarczy tylko duży garnek albo bardzo głęboka patelnia. Można również użyć do tego woka. Opoki są smażone na głębokim tłuszczu, dlatego niezwykle ważne jest, by nie był on odpowiednio nagrzany, jednak nie za bardzo. Olej bardzo łatwo jest przypalić, a wtedy powstają w nim niebezpieczne dla zdrowia substancje. By tego uniknąć wystarczy co jakiś czas włożyć do środka część ciasta, jeśli wokół niego powstaną bąbelki powietrza, oznacza to, że tłuszcz jest już gotowy do smażenia.
Przepis na oponki z serem mascarpone to doskonały wybór dla każdego, kto szuka inspiracji na smaczne, domowe pączki. Te z receptury są tak dobre, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie. Te małe serowe dzieła sztuki na pewno skradną serca nie tylko dorosłych, ale również najmłodszych domowników, ze względu na słodycz i wspaniały smak. Choć zwykle oponki kojarzą się raczej z deserem, który ma mnóstwo kalorii, a przy okazji wprost ocieka tłuszczem, to w tej wersji jest zupełnie inaczej. Dlatego te oponki wspaniale sprawdzą się na słodkie przekąski na diecie redukcyjnej. Są tak piękne, że świetnie sprawdzą się również jako prezent na specjalne okazje. Głównym ich składnikiem jest oczywiście delikatny mascarpone, to on nadaje im odpowiedniej formy i smaku. Oprócz serka dodaje się również mąkę, najlepiej w tym wypadku sprawdza się mąka pszenna o niskim typie, gdyż jest delikatna i bardzo uniwersalna. Można ją również zastąpić mąką owsianą, która jest równie smaczna i także sprawdza się w słodkich wypiekach. Przepis na oponki z serem mascarpone to doskonały wybór dla każdego, kto szuka inspiracji na smaczne, domowe pączki.

Składniki na domowe pączki:

  • konfitura
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 I oleju
  • 500 g mąki
  • 200 g słodkiej śmietanki
  • 150 g stopionego masła
  • 8 żółtek
  • 7 g drożdży
  • 200 g cukru pudru
  • 2 łyżki spirytusu
  • cukier waniliowy

domowe pączki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: mięciutkie ciasteczka

Ręcznie robione pączki Mąkę łączymy z drożdżami. Dodaj mąkę, mleko, śmietanę, duszę i margarynę, po ubiciu żółtek z około 50% cukru. Jeszcze raz masaż. Zostaw, aby wstać. Oddziel naleśniki od ciasta. Na 1/2 nałożyć łyżeczkę dżemu, przykryć nadmiarem gorących bułeczek, trzymać razem. Kontynuuj wspinaczkę. Na oleju smażymy pączki z obu stron na jasnobrązowy kolor. Na pergaminie odsączyć. Rozłóż na talerzu, posyp cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *