Jak zrobić Donaty- Amerykańske pieczone pączki

Składniki na pieczone pączki:

  • składniki do polewy:
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • składniki do ciasta :
  • 100 g margaryny
  • 2/3 szklanki cukru
  • 5 szklanek maki pszennej
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1,5 szklanki drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 1 paczka drożdży
  • 1 i 1/3 szklanki ciepłego mleka

pieczone pączki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Donaty – podgrzewane pączki amerykańskie Przed podaniem rozpuścić suche drożdże w letnim mleku na 10 minut. 2. Cukier i dwie łyżki Kasi powinny być w mleku. 3. Masuj z mąką, solą i roztrzepanymi jajkami. 4. Mieszanka powinna być gładka i nie lepka. 5. Odejdź na godzinę. 6. Mieszankę stosować do grubości ok. 14 mm. Dodatkowo wycinane w szkle kółka. Wytnij otwory pośrodku szkłem lub skromniejszą strukturą. Kasię należy przykryć i położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze na 45 minut. 8. Po tym czasie włóż do podgrzanego brojlera. 9. Po upieczeniu zanurzyć w mieszance cynamonowo-cukrowej i rozpuszczonej margarynie. Cieszyć się! Temperatura piekarnika wynosiła: Czas grzania w 180°C: 10


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *