Pulchne naleśniki.
drożdżowe naleśniki – lista składników:
- dżem ( najlepiej z własnej spiżarni).
- mąka 1,3 szklanki
- Drożdże 3 dag
- Jajo kurze 2 szt
- sól do smaku
- Cukier wanilinowy 1 szt
- Mleko 1 szklanka
- olej 5 łyżek
drożdżowe naleśniki Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Przygotowanie: Drożdże wymieszać z cukrem waniliowym, zalać odrobiną ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce na około dziesięć minut. Następnie zagnieść ciasto, aby połączyć mąkę, żółtka, olej i pozostałe letnie mleko ze sztywnie ubitymi białkami. Po kilku chwilach wynurzania w ciepłym miejscu smażymy z obu stron na teflonowej patelni. Zawinięte ciepłe bułeczki zwinąć w rulonik i przykryć serem cheddar lub dżemem.
Dodaj komentarz