Jak zrobić Drożdżowe naleśniki

Pulchne naleśniki.

drożdżowe naleśniki – lista składników:

  • dżem ( najlepiej z własnej spiżarni).
  • mąka 1,3 szklanki
  • Drożdże 3 dag
  • Jajo kurze 2 szt
  • sól do smaku
  • Cukier wanilinowy 1 szt
  • Mleko 1 szklanka
  • olej 5 łyżek

drożdżowe naleśniki Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Przygotowanie: Drożdże wymieszać z cukrem waniliowym, zalać odrobiną ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce na około dziesięć minut. Następnie zagnieść ciasto, aby połączyć mąkę, żółtka, olej i pozostałe letnie mleko ze sztywnie ubitymi białkami. Po kilku chwilach wynurzania w ciepłym miejscu smażymy z obu stron na teflonowej patelni. Zawinięte ciepłe bułeczki zwinąć w rulonik i przykryć serem cheddar lub dżemem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *