Jak zrobić Fit babeczki z fasoli

Fit babeczki z fasoli to idealny deser, który możemy upiec nie tylko na święta wielkanocne! Z polewą i posypane suszonymi owocami.

babeczki z fasoli – składniki:

  • 1,5 łyżka
  • olej kokosowy
  • proszek do pieczenia
  • banan
  • ksylitol/ miód (więcej)
  • 1 łyżeczka
  • 2 łyżeczka
  • kakao
  • 3 łyżka
  • fasola

babeczki z fasoli Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Banan, łyżeczka proszku do pieczenia, dwie łyżki ksylitolu (można też użyć miodu), dwie łyżki kakao i jajko to składniki, z których można zrobić babeczki. W blenderze zmiksuj wszystko na gładką masę. Użyłam tłuczka do ziemniaków i wszystko rozgniotłam… mieszanka też się udała 😉 Wypełnij kształt i zaplanuj na około 40-45 minut. Gotową polewę możemy nakładać po ostygnięciu babeczek: Składniki o niskiej mocy, takie jak miód, łyżka kakao, olej kokosowy i odrobina wody są stare. Spodziewamy się lekkiego ochłodzenia lukru. Stosowane są babeczki z wzorami. Suszone morele, jagody goji, orzechy lub rodzynki można posypać po wierzchu. Weź udział w posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *