Jak zrobić Gofry budyniowe

Składniki na gofry budyniowe:

  • 5 łyżek mleka
  • olej do gofrownicy
  • 1 jajko
  • 1 op budyniu waniliowego
  • 4 szczypty proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
  • 5 łyżek z czubkiem mąki

gofry budyniowe Przygotowanie:

Zobacz również: owsianka z mandarynka

Budyń waflowy: Połącz mleko, olej i ubite jajko w misce. Połącz budyń w proszku i cukier. Po tym czasie ponownie wymieszaj przefiltrowaną mąkę i proszek do pieczenia. Gofry przygotowujemy wkładając łyżki mieszanki do gofrownicy i podgrzewając ją. Upieczone gofry powinny całkowicie ostygnąć na metalowej kratce. Podawaj z tym, co lubisz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *