Jak zrobić Gofry gruszkowe

Składniki na gofry gruszkowe:

  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki z lekkim czybkiem mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju
  • olej do posmarowania gofrownicy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 małe gruszki
  • trochę proszku do pieczenia

gofry gruszkowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: mini babeczki wytrawne

Wafle gruszkowe Umyć i osuszyć gruszki. Przekrój przez środek, wydrąż nasiona i pozbądź się skórki. Ser zetrzyj do miski na tarce, dodaj jajko i wymieszaj. Dodać mleko, olej, cukier, proszek do pieczenia i przefiltrowaną mąkę. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy ją olejem, nakładamy łyżką biszkopt i planujemy z różnych stron aż do uzyskania oszałamiająco brązowego koloru. Po lekkim przestudzeniu przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *