Cudowny zapach unoszący się podczas pieczenia spowoduje, że nie przejdziesz obok obojętnie.
gofry ryżowe – składniki:
- 17 dag masła
- 150 ml mleka
- CIASTO:
- bita śmietana
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 dag ugotowanego ryżu
- 15 dag cukru
- PONADTO:
- 3 jaja
- mus jabłkowy
- 15 dag mąki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
gofry ryżowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: wykwintne naleśniki
1. Dodać jajka i cynamon do margaryny z cukrem i ubijać na gładką masę. 2. Ugotowany ryż, mleko, mąkę i proszek do pieczenia należy dodać pod koniec kontroli. 3. Delikatnie wymieszaj. 4. Podgrzać w nasmarowanej, nagrzanej gofrownicy, ostudzić na kratce. 5. Podawaj z przecierem owocowym i bitą śmietaną.
Dodaj komentarz