Jak zrobić Gofry ryżowe z cynamonem

Cudowny zapach unoszący się podczas pieczenia spowoduje, że nie przejdziesz obok obojętnie.

gofry ryżowe – składniki:

  • 17 dag masła
  • 150 ml mleka
  • CIASTO:
  • bita śmietana
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag ugotowanego ryżu
  • 15 dag cukru
  • PONADTO:
  • 3 jaja
  • mus jabłkowy
  • 15 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

gofry ryżowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: wykwintne naleśniki

1. Dodać jajka i cynamon do margaryny z cukrem i ubijać na gładką masę. 2. Ugotowany ryż, mleko, mąkę i proszek do pieczenia należy dodać pod koniec kontroli. 3. Delikatnie wymieszaj. 4. Podgrzać w nasmarowanej, nagrzanej gofrownicy, ostudzić na kratce. 5. Podawaj z przecierem owocowym i bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *