Jak zrobić Gofry szpinakowe na słodko

Gofry dzięki szpinakowi zyskały ciekawy smak, wyszły mięciutkie w śrdoku jak puszek a z zewnątrz chrupiące. Bardzo nam smakowały i będą często do nich wracać bo przecież szpinak jest zdrowy. Nawet domownicy co nie przepadają za szpinakiem gofry zjedli z apetytem aż im się uszy trzęsły i proszą o powtórkę 🙂

Składniki na gofry szpinakowe:

  • 1/2 szklanki oleju
  • 300 g mąki
  • 400 ml mleka
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szklanka szpinaku rozmrożonego
  • Ciasto:

gofry szpinakowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Połóż zamrożony szpinak na talerzu i po rozmrożeniu w kuchence mikrofalowej wlej soki do miski.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *