Jak zrobić Gofry tradycyjne ze smietaną truskawkami

gofry tradycyjne – składniki:

  • Do dekoracji:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • ¾ szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 40 dkg truskawek
  • 1 fix do śmietany
  • 2 łyżki cukier kryształ
  • rzepakowego
  • Cukier puder
  • rzepakowy
  • pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka spirytusu
  • Olej
  • Szczypta soli
  • Ciasto na gofry:

gofry tradycyjne Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Zwyczajowe gofry podane z kremem truskawkowym Zmiksuj każdy z elementów dla gracza w misce blendera, aż uzyskają gładką masę. Schładzałam przez trzydzieści minut. Hitter powinien być dość grubszy niż gracz w hotcake. Po naoliwieniu gofrownicy dodaj do niej trzy łyżki stołowe odtwarzacza. Podgrzewać przez około 7 minut. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, dodając cukier puder; ustawić. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, połowę kroimy na kawałki do dekoracji i spalamy w naczyniu z 2 łyżkami cukru pudru. Będziemy cieszyć się smakiem dżemu. Każdy gofr wykończyłam truskawkami i dżemem przed rozłożeniem kremu na wierzchu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *