gofry tradycyjne – składniki:
- Do dekoracji:
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka cukru pudru
- ¾ szklanka mleka
- 2 łyżki oleju
- 300 ml śmietanki kremówki
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 40 dkg truskawek
- 1 fix do śmietany
- 2 łyżki cukier kryształ
- rzepakowego
- Cukier puder
- rzepakowy
- pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżka spirytusu
- Olej
- Szczypta soli
- Ciasto na gofry:
gofry tradycyjne Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Zwyczajowe gofry podane z kremem truskawkowym Zmiksuj każdy z elementów dla gracza w misce blendera, aż uzyskają gładką masę. Schładzałam przez trzydzieści minut. Hitter powinien być dość grubszy niż gracz w hotcake. Po naoliwieniu gofrownicy dodaj do niej trzy łyżki stołowe odtwarzacza. Podgrzewać przez około 7 minut. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, dodając cukier puder; ustawić. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, połowę kroimy na kawałki do dekoracji i spalamy w naczyniu z 2 łyżkami cukru pudru. Będziemy cieszyć się smakiem dżemu. Każdy gofr wykończyłam truskawkami i dżemem przed rozłożeniem kremu na wierzchu.
Dodaj komentarz