Jak zrobić Gofry z bitą śmietaną i owocami

gofry z bitą śmietaną i owocami – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 250 gram borówek
  • 0,5 litra śmietany
  • 2 śmietan
  • Gofry:
  • Bita śmietana
  • cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki mleka
  • 250 gram malin
  • listki mięty
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • pszennej

gofry z bitą śmietaną i owocami Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

misce połącz mąkę, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mleko, wodę gazowaną i olej, aby zrobić gofry z bitą śmietaną i zwykłym jedzeniem. Używając blendera, połącz to wszystko, aż będzie gładkie. Oczekuje się, że mieszanina odpocznie przez dziesięć minut. Opróżnij trochę odtwarzacza do rozgrzanej gofrownicy, przykryj olejem i gotuj, aż obie strony będą błyszcząco brązowe. Usmażone gofry układamy na metalowej kratce. Śmietanę ubić na sztywną pianę, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować z kremem-fixem, dodać do ubitej śmietany, zmiksować. Jagody i maliny umyć i osuszyć. Listków mięty należy użyć jako dekoracji, a owoce ułożyć na wierzchu gofrów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *