gofry z – składniki:
- cukier
- sól
- mleko
- mąka
- porzeczki
- borówki
- śmietana
- Dodatki:
- olej 1/3 szkl
- jajka
- Na ciasto:
gofry z Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Wafle z naturalnych produktów Ubij jajka, aby oddzielić białka od żółtek. Dodać szczyptę soli do białek i ubić na sztywno. Ubite białka należy dodawać po połączeniu pozostałych składników w jednolite ciasto. Albo używaj oleju tylko do smażenia gofrów na początku i nasmaruj gofrownicę, albo używaj oleju i nasmaruj gofrownicę przed każdym nalewaniem. Mieszamy. Ciasto powinno odpocząć 15-20 minut. Wlać ciasto do gorącej, natłuszczonej gofrownicy i piec przez około 5 minut po drugiej rundzie mieszania. Podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak owoce i kwaśna śmietana.
Dodaj komentarz