Jak zrobić Gofry z owocami

gofry z – składniki:

  • cukier
  • sól
  • mleko
  • mąka
  • porzeczki
  • borówki
  • śmietana
  • Dodatki:
  • olej 1/3 szkl
  • jajka
  • Na ciasto:

gofry z Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Wafle z naturalnych produktów Ubij jajka, aby oddzielić białka od żółtek. Dodać szczyptę soli do białek i ubić na sztywno. Ubite białka należy dodawać po połączeniu pozostałych składników w jednolite ciasto. Albo używaj oleju tylko do smażenia gofrów na początku i nasmaruj gofrownicę, albo używaj oleju i nasmaruj gofrownicę przed każdym nalewaniem. Mieszamy. Ciasto powinno odpocząć 15-20 minut. Wlać ciasto do gorącej, natłuszczonej gofrownicy i piec przez około 5 minut po drugiej rundzie mieszania. Podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak owoce i kwaśna śmietana.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *