Jak zrobić gofry z płatków owsianych

Chrupiące gofry idealne na słodko jak i na słono.

Składniki na gofry z płatków owsianych:

  • proporcje na 8 gofrów:
  • 4 białka
  • 10 dag stopionego sklarowanego masła lub oleju kokosowego
  • pół łyżeczki soli morskiej
  • 4 żółtka
  • 18 dag płatków owsianych
  • tłuszcz do wysmarowania płytek gofrownicy
  • szczypta soli
  • 4-5 łyżek marsali lub likieru orzechowego, jeśli chcemy podawać na słono to dodajemy wodę

gofry z płatków owsianych Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

1. Wymieszaj wszystkie mocowania, z wyjątkiem białek, w blenderze lub robocie kuchennym. 2. Za pomocą łyżki i energicznie ubitych białek dokładnie wymieszaj jednorodną masę. 3. Nasmaruj płyty gofrownicy. Przez trzy do pięciu minut gotuj gofry w gorącej gofrownicy. 4. Posyp gofry czym chcesz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *