Chrupiące gofry idealne na słodko jak i na słono.
Składniki na gofry z płatków owsianych:
- proporcje na 8 gofrów:
- 4 białka
- 10 dag stopionego sklarowanego masła lub oleju kokosowego
- pół łyżeczki soli morskiej
- 4 żółtka
- 18 dag płatków owsianych
- tłuszcz do wysmarowania płytek gofrownicy
- szczypta soli
- 4-5 łyżek marsali lub likieru orzechowego, jeśli chcemy podawać na słono to dodajemy wodę
gofry z płatków owsianych Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
1. Wymieszaj wszystkie mocowania, z wyjątkiem białek, w blenderze lub robocie kuchennym. 2. Za pomocą łyżki i energicznie ubitych białek dokładnie wymieszaj jednorodną masę. 3. Nasmaruj płyty gofrownicy. Przez trzy do pięciu minut gotuj gofry w gorącej gofrownicy. 4. Posyp gofry czym chcesz.
Dodaj komentarz