Jak zrobić Indyjskie pączki

Kolejna nasza propozycja pączków. Jest to tradycyjny deser indyjski…mleczne pączki w syropie z kardamonem. Jest to oczywiście uproszczona wersja. W oryginale powinny być z serem khoya, moczone w wodzie różanej z szafranem i kardamonem:)

Składniki na indyjskie pączki:

  • 10 dkg mleka w proszku,
  • 5 łyżek mleka,
  • szczypta soli,
  • ziarna kardamonu
  • 100 ml wody,
  • 2 łyżeczki mąki,
  • olej,
  • 1/2 kg cukru,
  • 2 dkg zmielonych pistacji,

indyjskie pączki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *