Jak zrobić Kakaowe babeczki z brzoskwiniami

Składniki na babeczki z brzoskwiniami:

  • 1 łyżka ksylitolu
  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżeczki kakao
  • 5 łyżek mleka
  • 1 szklanka mąki

babeczki z brzoskwiniami Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Brzoskwiniowo-kakaowe babeczki: Umyj brzoskwinie, obierz je, pokrój w kostkę i wytrzyj czystą ściereczką. W misce wymieszaj mleko, ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia, jajko, olej i mleko. Dodać pokrojone brzoskwinie i ponownie zmiksować po dodaniu kakao. Foremki silikonowe wypełnione ciastem należy umieścić na nagrzanym piecu. W 200 stopniach piec przez około 20 do 30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek wyjdzie sucha. Wyjmij babeczki z foremek i pozwól im ostygnąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *