Jak zrobić kakaowe babeczki z kremem chałwowym

Inne niż zawsze. Babeczki na kruchym, kakaowym spodzie.

babeczki z kremem chałwowym – lista składników:

  • zielone winogrono
  • Ponadto:
  • Składniki na krem:
  • 2 budynie waniliowe (bez cukru)
  • 3 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki)
  • 300g ulubionej chałwy
  • wiśnie
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 200g masła
  • nektarynka
  • 2 łyżki kakao
  • Składniki na kruche spody (25szt):
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kostka masła

babeczki z kremem chałwowym Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Przesiej mąkę do miski, dodaj margarynę, cukier puder, żółtka i śmietanę i zmiksuj w robocie kuchennym lub szybko pracuj. Mieszanka powinna być lekko schłodzona (około 30 minut). Aby po tym czasie wzgórze nie rosło, rozwałkuj je, wyłóż nim foremki i zrób dziury w dnie. Ciasto powinno jeszcze raz z grubsza ostygnąć. godzinę Przygotowywać przez 20 minut w 200oC do zrumienienia. Schłodzić pudding po ugotowaniu w trzech szklankach mleka. Wymieszaj zimny pudding z masłem w małych ilościach. Chałwa została zmiażdżona na końcu. Do pokrycia kruchych pup należy użyć kremu. Dodatkowo używaj dowolnego naturalnego produktu dla urody.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *